Novostavba
Novostavba residenčního bydlení...

Občanské


Účelem objednatele byla modernizace stávajících spojovacích chodeb mezi jednotlivými ubytovacími domy a stravovacím objektem Domova Sedlčany. Stávající spojovací chodby byly z hlediska stavebně technického nevyhovující a po užitné stránce za svoji životností.

 

Hlavní hmotné řešení objektu vychází ze stávajícího stavu a nebylo zásadně měněno.

 

Stávající konstrukce spojovacích chodeb byla z ocelových “rámů“, opláštěná ze skleněných tvárnic Copilit a trapézového pláště.

 

Celá konstrukce byla vybourána až na úroveň stávajících betonových základů. Nová konstrukce chodeb byla vyzděna z keramických tvárnic, která následně byla opatřena kontaktním zateplovacím systémem. Střecha je pultová se střešní krytinou z ocelového pozinkovaného plechu, opatřená nátěrem v odstínu šedé barvy. Ve stejném materiálovém i barevném řešení jsou navrženy veškeré klempířské prvky. Prosvětlení a odvětrání spojovacích chodeb je zajištěno okny. Okna jsou zasklená vakuovým dvojsklem a rámy s plastovým profilem v odstínu bílá. Jejich poloha je navržena tak, aby byla přerušena délka jednotlivých ramen chodby.

VÍCE INFORMACÍ...

Navrhované stavební úpravy objektu dílen představovaly zateplení obvodového pláště kontaktním systémem ze stabilizovaného polystyrénu včetně výměny výplní otvorů, dodatečné zateplení střešních konstrukcí včetně výměny klempířských konstrukcí, dodatečné zateplení a vybetonování části podlah.

 

Dále se jednalo o rekonstrukci kotelny – zřízení nového komínového tělesa na 2 kotle (1x na štěpky a 1x na pelety) + zásobníku na štěpku včetně výměny potrubí a radiátorů ÚT.

 

Součástí stavebních úprav byla demontáž stávajících rozvodů odsávání truhlářských odpadů včetně sila a následně nový rozvod technologické a provozní vzduchotechniky včetně nového zásobníku na dřevěný odpad, nové rozvody, svítidla v části dílen a kotelny.

VÍCE INFORMACÍ...

Záměrem projektanta bylo zřídit nový atelier výtvarné výchovy s odděleným vstupem přes vnější ocelové schodiště, které zapadne do stávající zástavby školy. Nástavba atelieru se prováděla nad místností bývalé kotelny LTO. Obvodové zdivo bylo provedeno z tvárnic YTONG tl.40 cm, konstrukce krovu byla vyřešena pomocí sbíjených příhradových vazníků se šindelovou krytinou na bednění z OSB desek, na spodní části příhradové konstrukce je proveden podhled ze sádrokartonových protipožárních desek včetně tepelné izolace. Na vnitřní omítky vápenné štukové je provedena vnitřní malba JUB. Podlahovou konstrukci tvoří tepelná a kročejova izolace, betonová mazanina se sítí a PVC. Na atelieru jsou osazena plastová okna včetně předokenních žaluzií. V učebně byly provedeny nové rozvody elektroinstalace, zdravotní techniky a ústředního vytápění. Vnější jednovrstvá omítka je opatřena akrylátovým nátěrem JUB. Určitě je nutné zmínit rychlost realizace stavby, která trvala pouhé tři měsíce.

VÍCE INFORMACÍ...

Účelem stavby byla oprava mostovky, opěry a středového pilíře mostku. V rámci stavebních prací nebyla řešena konstrukce mostovky ze svršku (souvrství konstrukce vozovky a nabetonované prahy pod konstrukcí zábradlí).

 

Stavební práce spočívaly k odtěžení naplavenin na dně potoka, odkrytí paty středového pilíře a krajnících pilířů, za stálého čerpání vody. Bylo provedeno podbetonování paty středového a krajních pilířů, zřízení kamenné dlažby do betonu včetně podkladní drtě na dně potoka. Dále byly provedeny práce na opravě mostovky – odstranění vegetace a očištění spodního líce mostovky, provedení ochrany odhalené výztuže mostovky a oprava vypadaných částí betonových konstrukcí, reprofilační maltou od firmy SCHOMBURG.

VÍCE INFORMACÍ...

Rekonstrukce lávky pro pěší M04 v Potoční ulici v Sedlčanech. Byla provedena demontáž stávají lávky přes potok a montáž provizorní lávky z trubkového lešení po dobu rekonstrukce, dále následovalo přezdění části opěr z kamenného zdiva, na které byla provedena nová roznášející železobetonová deska. Nosnou část lávky tvoří ocelová konstrukce, na kterou je namontované zábradlí. Povrchová úprava ocelových prvků – žárové pozinkování. Pochozí část lávky je z kompozitního roštu PREFAPORT 15x10/38. Povrch kompozitních roštů je opatřen epoxidovou vrstvou, která obsahuje zrnka křemičitého písku. Tato úprava zajišťuje bezpečný pohyb osob.

VÍCE INFORMACÍ...
|<12>|
PŮJČOVNA NÁŘADÍ
+420 603 471 874
SB KOUPELNY A BARVY
+420 318 875 366, +420 605 262 634
INFORMACE
+420 318 820 367, +420 318 820 369, +420 734 253 187